Personlig tränare, PT och kinesiolog - Mathias Andreasson

Mathias Andreasson - Personlig tränare, PT, Kinesiolog och Massör - Healing Motion

Jag har arbetat heltid med träning sedan 2001 och tycker fortfarande att jag har världens bästa jobb. Att jobba med människor i förändring är otroligt roligt och att få vara med under resans gång är fantastiskt givande!

Jag är licensierad personlig tränare, licensierad funktionell tränare, diplomerad coach, massör och kinesiolog.

Jag har alltid tyckt att träning är roligt. Som så många andra spelade jag fotboll i grundskolan ända tills tonårens alla nycker satte stopp för det. Jag skulle ju bli rockstjärna. Rockstjärna med stort R och turnera runt världen.

Några år senare hittade jag tillbaka till träningen och började med kampsport. Thaiboxning var grejen men till slut fastnade jag för judons lite mer ”mjuka” och tekniska approach.

I judons värld åkte jag på en hel del läger och en tanke började ta form. Många av de som höll i lägren hade judo som yrke. Jobba med träning, det vill jag också göra!

Åren gick och jag flyttade till Göteborg. Av olika anledningar kom jag bort ifrån judon men kände att jag saknade kampsporten. I samma veva började jag träna på gym och en ny värld uppenbarade sig med ett hav av möjligheter i form av gruppträning. Fruktansvärt töntigt tyckte jag till en början men så gick jag på mitt första boxpass. Den där drömmen om att kunna jobba med träning på heltid väcktes till liv igen och där och då började min karriär inom hälsa.

Efter något år började jag köra box, spinning och olika typer av styrke- och cirkelträningsklasser på heltid och tyckte livet var toppen. Ett av de gym jag jobbade på fanns även ute i Europa. Och eftersom jag inte hade turnerat runt som rockstjärna fick jag nu chansen att göra det i träningens tecken. 

Jag flyttade ner till Bryssel och en ny fas inleddes. Jag utbildade mig till personlig tränare och massör för att fördjupa mig i träningslära och hur kroppen fungerar för att på ett bättre sätt kunna hjälpa andra. Jag upptäckte att människor fungerar väldigt olika, motiveras av helt skilda saker och framför allt har helt unika förutsättningar till att förändra sin fysik. Skador och andra fysiska åkommor satte liksom halt i processen vilket var väldigt frustrerande.

Jag var tvungen att lära mig mer om hur kroppen fungerade.

Efter ett par år nere i Bryssel flyttade jag hem till Sverige och kom i kontakt med Kinesiologi. En alternativ medicin som jobbar med att på ett holistiskt sätt stärka upp människan inifrån och ut. 

Jag fortsatte att jobba på gym men ju längre tiden gick kände jag att jag hade tröttnat på miljön på gymmet och ville starta upp en egen PT studio dit människor kunde komma och träna eller få behandling i lugn och ro. 
 
2012 öppnade jag min första PT studio och behandlingsklinik och det är ett av de bättre beslut jag har tagit. Jag har inte ångrat att vara egen företagare en enda dag på alla dessa år och jag är fortfarande evigt tacksam för att jag kan jobba med det jag brinner för.
 
Under årens lopp har jag lärt mig att vi alla är unika individer med olika förutsättningar. Det viktigaste jag kan förmedla är ändå att oavsett vad det är vi vill förändra i vårt liv, behöver vi tänka holistiskt och se helheten. För att läka och skapa en långvarig förändring behöver vi se hur och vad vi äter. Vi behöver röra på oss mer och vi behöver vårda vårt inre.
 
Välkommen till Healing Motion!

Chatta och ta kontakt med Healing Motion