Kinesiologi och kinesiolog i Göteborg

Kinesiologi i Göteborg

Bli av med din smärta med hjälp av kinesiologi hos Healing Motion

Som kinesiolog kan jag hjälpa dig med smärta och strukturella fel så som axelproblem, knäproblem, ont i nacke och axlar, ont i ryggen, allergier eller allmän kroppsbalansering.

En kinesiolog använder sig bland annat av så kallad manuell muskeltestning för att hitta obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen som gör att din kropp inte läker fullt ut.

Vad är kinesiologi?

Kinesiologi är en neurofysiologisk kroppsterapi utvecklad av amerikanska kiropraktorer, med rötter i 1800-talets svenska medicinska gymnastik och traditionell kinesiologi (rörelseläran) från Sverige.

Kinesiologins grundtanke är att all stress, alla obalanser och blockeringar som eventuellt leder till att vi får olika typer av sjukdomar, kan spåras och behandlas genom att testa spänningen i kroppens muskler. 

Man har funnit att alla muskler i kroppen är kopplade till inre organ, endokrina körtlar, akupunkturmeridianer, vitaminer och mineraler samt andra delar av kroppens nerv- och energisystem.

Såhär går det till när du genomför en behandling hos kinesiolog från Healing Motion

Första gången vi träffas får du beskriva ditt eller dina problem där vi går igenom ditt behov och tillstånd som gör att du har ont eller hindrar dig från att må bra.

Med hjälp av bland annat muskeltestning ger ditt nervsystem indikationer om vad det är som är i obalans och behöver stärkas upp och redan under vårt första möte påbörjar vi din behandling.
 
Det är din kropp som bestämmer och en kinesiologisk behandling är effektiv och ytterst välgörande.
 
Då kropp och själ följer varandra tycker jag som kinesiolog och personlig tränare att det är viktigt att vi har ett holistiskt synsätt i vårt sätt leva.  Att till exempel endast ändra på kosten utan att också börja träna ger oftast tillfälliga men inte långvariga förändringar på sikt. 
Utifrån de obalanser vi hittar hos dig utformar vi en plan som förutom kinesiologisk behandling också innefattar personlig träning och eventuell omläggning av kosten.
 
Läs mer om Personlig träning hos Healing Motion här
 
Healing Motion använder sig även av biomagnetism, kraniosakral terapi, massage och personlig träning för att stötta dig och din problematik vare sig det gäller fysiska, mentala, känslomässiga eller själsliga hälsotillstånd. 
 
Genom återkommande kontroller av kroppens muskler och nervsystem säkerställer vi att hela din kropp mår bra av behandlingen. Om du önskar får du även enkla och tydliga kostråd samt rekommendationer gällande din livsstil och träning. 
 
 Under årens lopp har Healing Motions klienter bland annat blivit av med problem såsom golfarmbåge, löparknä, hopparknä, axelsmärta, impingement, huvudvärk, tennisarmbåge, viktnedgång, allergier och olika former av stress-symptom.

Omdömen gällande Kinesiologi hos Healing Motion

Läs vad klienter har sagt om att få kinesiologisk behandling hos Healing Motion.

Mathias har ett holistiskt tänk där hela kroppen gås igenom för att hitta var eventuella problem sitter. Han besitter en fantastisk kunskap om hur kroppens alla delar samverkar. Ett besök hos honom är alltid en aha-upplevelse och jag går därifrån med en tacksam kropp med upplåsta knutor och ökad kunskap om kroppens magi. Tack!

/Sara


Läs fler recensioner / omdömen om Healing Motion på Facebook

Observera att jag inte behandlar sjukdomar eller sjuka människor. Jag behandlar endast friska människor som inte mår bra.

Läs mer om kinesiologi här

Adress och öppettider

Ejdergatan 3B
416 68 GÖTEBORG

måndag - fredag: 09:00 - 18:00

Chatta och ta kontakt med Healing Motion