Massage i Göteborg

Massage i Göteborg

Vad är klassisk massage?

Det finns en uppsjö olika tolkningar och varianter av hur en klassisk massage går till, men i stora drag kan man sammanfatta förfarandet till att en massör eller massageterapeut knådar, töjer och med olika tryck bearbetar muskler på varierande sätt för att lösa spänningar och obalanser i kroppens. 
Många inriktar sig på ren avslappnande massage medan andra inriktar sig mot en mer djupgående och behandlande massage.

Massage mot huvudvärk och spänningshuvudvärk

Healing Motion tillhör den senare kategorin och inriktar sig mer mot den djupgående och behandlande massagen för att få en längre och mer bestående verkan i muskulaturen. Spänningar i nacke, axlar och skuldror på grund av t.ex. stress resulterar inte sällan i huvudvärk eller spänningshuvudvärk orsakat av triggerpunkter djupt inne i muskelfibrerna. För att få en bra och avslappnande effekt behövs det en mer djupgående massage för att komma år problemen. 

Behandling mot trötta muskler, trötthet och stress

Många upplever att dagens samhälle är stressigt då vi ska klara av att ha många bollar i luften, samtidigt som vi har höga krav på prestation. Det funkar, om vi parallellt jobbar med aktivt återhämtning och låter kroppen vila från prestationer där spänningar succesivt byggs upp.

Vid långvariga spänningar i kroppen, t.ex. i perioder av hög arbetsbelastning, behöver hela kroppen slappna av. Forskning har påvisat att massage bland annat leder till en ökad frisättning av hormonet Oxytocin. Oxytocin är kroppens egna ”må-bra-hormon”, och har en lugnande effekt på det sympatiska nervsystemet.

Med regelbunden massage hos Healing Motion ökar du blodcirkulationen i trötta och slitna muskler som verkar förbyggande mot stress och bidrar till ett ökat välmående i vardagen.

Massagebehandling för axlar, nacke och mot kontorsaxlar

För många arbetstimmar framför datorn påverkar ofta vår hållning på ett negativt sätt. Vi tenderar att krypa in i skärmen med följd att musklerna i axlar och nacke får jobba allt för mycket och enformigt. Detta resulterar i att muskelspänningar uppstår och vi känner oss stela, blir allmänt tröttare eller till och med får huvudvärk som inte går över till nästa dag.

Med massage av en massör från Healing Motion mjukar du upp dina kontorsaxlar, musklerna i rygg och i nacken så att kroppen kan gå ner i varv och slappna av.

Massage för ländrygg och ont i rygg

Massage hos Healing Motion är ett bra komplement till integrerad medicin. Flera oberoende studier har påvisat att massage effektivt behandlar och lindrar kronisk smärta i ryggen och påskyndar läkningsprocessen genom ökad syretillförsel och cirkulation i muskulaturen.

Såhär går det till när du får massagebehandling av massör hos Healing Motion

Innan du bokar in dig på en massage hos Healing Motion är det bra om du tänker igenom ditt besök och vad du vill ha ut av din massage. Är det ett specifikt problem du har kanske det är lämpligare med kinesiologisk behandling.

Om du inte har några direkta problem utan mer är intresserad av att mjuka upp t.ex. ländryggen, axlar, nacke eller ben passar en massage utmärkt. Under en halvkroppsmassage hinner vi vanligast med antingen under- eller överkropp. För att få med hela kroppen krävs en helkroppmassage.

Massagebehandling är avdragsgillt som personalvårdsförmån

Detta innebär att du som arbetsgivare kan ge dina anställda chansen att rehabilitera eventuella skador genom träning samt skapa bättre förutsättningar att må bättre samt få ett friskare företag.

Kinesiologi och Personlig träning räknas även som avdragsgilla friskvårdsaktiviteter. Vill du veta mer om kinesiologi och personlig träning från Healing Motion, var god klicka på länkarna nedan.

Adress och öppettider

Ejdergatan 3B
416 68 GÖTEBORG

måndag - fredag: 09:00 - 18:00

Läs mer om kinesiologisk behandling hos Healing Motion här 
Läs mer om Personlig träning hos Healing Motion här

Chatta och ta kontakt med Healing Motion